torstai 30. huhtikuuta 2020

Koulut auki - kuinka säilyttää turvavälit?

Suomen hallitus päätti, varsin vahvoista eriävistä mielipiteistä huolimatta, avata koulut Suomessa
Kuinka pitää turvavälit, kun koulut avataan?
14.5. ja palata peruskouluissa lähiopetukseen.

Tärkein kansanterveydellinen kysymys on nyt, kuinka estää Koronaviruksen holtiton leviäminen ja koululaisten, koulujen henkilökunnan, sekä koululaisten perheenjäsenten sairastuminen.

Koulut joutuvat taas osoittamaan venymistä ja kekseliäisyyttä. Kahden viikon varoitusajalla on sovellettava rajalliset tilat ja henkilöstö niin, että opetusta voidaan antaa turvallisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut ohjeita hygieniasta, opetustiloista, ruokailujen järjestämisestä ja ehdottanut esimerkiksi koulunkäymistä vuoroissa (ohjeet alla).

Ohjeista huolimatta koulujen avaaminen herättää perusteltua huolta ja tärkeitä kysymyksiä, joihin ei vielä ole vastauksia. Terveyden edistämiseksi kaivataan konkreettisia keinoja. (Hyviä kysymyksiä esittää muun muassa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ)

Meillä on ratkaisu. Rintamerkki, joka muistuttaa turvavälin pitämisestä.

Turvavälien pitäminen Suomessa vaihtelee. Jotkut ovat oppineet uudet tavat kertakehoituksella. Joissakin paikoissa ja tilanteissa turvavälit osataan pitää. Kuitenkin meillä kaikilla on myös kokemuksia siitä, kun ihmiset tulevat liian iholle.

Turvaväli kuuluu käsihygienian ohella niihin varmoihin keinoihin, joiden hyödyllisyydestä on lääketieteen asiantuntijoiden parissa yksimielisyys.

Rintamerkki ohjaa ja muistuttaa kohteliaasti, mutta selkeästi.

Erilaisten Koronaviruksen henkilökohtaisten torjuntakeinojen, kuten kasvosuojusten käytöstä käydään keskustelua. Turvaväli kuuluu käsihygienian ohella niihin varmoihin keinoihin, joiden hyödyllisyydestä on lääketieteen asiantuntijoiden parissa yksimielisyys.

Suosittelemme opettajia ja koulujen muuta henkilökuntaa, sekä koululaisten vanhempia ottamaan turvavälin pitämisen vakavasti ja tilaamaan TURVAVÄLI 2020 -rintamerkit mahdollisimman pian. Näin ehdimme toimittamaan rintamerkit ennen kouluihin palaamista ja pysymme yhdessä terveinä lukuvuoden loppuun.

Voit tehdä tilauksen verkkokaupastamme https://feissaussuoja.fi/turvavaliEi kommentteja:

Lähetä kommentti