perjantai 21. elokuuta 2020

Avoin kirje feissaajille

Hyvät feissaajat,

Feissaussuoja on rintamerkki, joka viestii feissaajille, ettei merkin käyttäjä nyt halua keskustelunavauksia.
Feissaussuoja on rintamerkki, joka viestii feissaajille,
ettei merkin käyttäjä nyt halua keskustelunavauksia.

Arvostamme sitä työtä, jota teette kerätäksenne lahjoittajia monille arvokkaita tavoitteita edistäville järjestöille. Niiden työ olisi vähäisempää ilman kuukausilahjoittajilta tulevaa rahoitusta, jonka feissaajat ovat keränneet.

Samoin arvostamme teidän feissaajien vaivannäköä, jotka etsitte meille edullisempia ja parempia sähkösopimuksia, puhelin- ja tietoliikenneliittymiä, tai kerrotte meille hyviä tarjouksia lehtitilauksista.

Haluaisin nyt puhua meidän kaikkien puolesta, jotka kuljemme kaupungilla arkisissa askareissamme ja joiden kanssa te mielellänne avaatte keskustelun.

Tiedämme kyllä, että työ on rankkaa. Teidän täytyy seisoa toreilla, kävelykaduilla ja ostoskeskusten käytävillä jatkuvasti valppaana, lähestyen reippaasti ja ystävällisesti ohikulkijoita, jotka voivat olla nuutuneita, väsyneitä, kiireisiä tai välinpitämättömiä.

Pahoittelut kaikista niistä kerroista, kun olemme vastanneet keskustelunavauksiinne tylysti, epäystävällisesti tai jopa agressiivisesti.

Toivottavasti tekin ymmärrätte meitä kaduntallaajia. Usein olemme menossa jonnekin ja tulossa jostain. Vaikka asiat, joista haluatte avata keskustelun, ovat tärkeitä, emme aina jaksa keskittyä niihin tai yksinkertaisesti ehdi pysähtyä kuuntelemaan.

Meidän täytyy keskustella suhteestamme.

Teillä on työ tehtävänä ja provikat kerättävänä. Me taas haluaisimme joskus saada asiamme ja ostoksemme hoidettua rauhassa, ilman keskustelunavauksia. Teidän ja meidän aikaamme ja energiaamme menee hukkaan lähestymisissä, jotka torjutaan niiden johtamatta mihinkään.

Feissaussuoja on ratkaisu.

Kyse on rintamerkistä, jota käyttämällä jokainen voi viestiä feissaajille, etteivät nyt halua keskustella. Yksinkertaista ja molemmin puolin hyödyllistä. Feissaajan aikaa ja vaivaa ei kulu toivottomaan lähestymiseen sellaisen henkilön kanssa, joka torjuisi kysymyksen kuitenkin. Toisaalta kiireinen ja väsynyt ihminen välttyy avauksilta eikä hänen tarvitse aktiivisesti niitä torjua tai vältellä.

 

Feissaajan aikaa ja vaivaa ei kulu toivottomaan lähestymiseen sellaisen henkilön kanssa, joka torjuisi kysymyksen kuitenkin. Toisaalta kiireinen ja väsynyt ihminen välttyy avauksilta eikä hänen aktiivisesti niitä torjua tai vältellä

 

Joten, arvoisa feissaaja, kunnioitathan tahtoamme, jota ilmaisemme Feissaussuoja-rintamerkillä ja annat meidän kulkea rauhassa. Kunnioitus on toki molemminpuolista ja vastineeksi me suhtaudumme ystävällisesti ja asiallisesti työhösi.

Ohjeistattehan feissaajien esimiehet ja työnantajat feissaajianne eli F2F-markkinoijianne kunnioittamaan ihmisten viestimää toivomusta saada halutessaan kulkea kadulla rauhassa. Ja feissausmarkkinointia alan yrityksiltä ostavat firmat, kannustattehan tekin alihankkijoitanne noudattamaan näitä pelisääntöjä. Mainehaitan riski lähestyessä henkilöä joka kieltäytyy feissauksesta on suunnilleen sama, kuin laittaa mainoksia postiluukkuun jossa lukee "ei mainoksia, kiitos".

Kyseessä on pieni ja yksinkertainen juttu, mutta sillä on suuri merkitys kaupunkikulttuurin muuttamisessa toisia kunnioittavampaan suuntaan. Feissaajien on helpompi ja kivempi tehdä työtään ja muiden on rennompaa kulkea kaupungilla.

Kiitos ja menestystä feissaukseen!Tämä avoin kirje on välitetty alla luetelluille organisaatioille:

Markkinointi- ja muut yhtiöt

Aktia

Freska

Kotimaan Energia

Nordic Green Energy

Nordic Sales Crew

Rainmaker

Sanoma

 

Järjestöt

Amnesty

Greenpeace

Unicef

WWF

World VisionPS: Erityislapsiperheille feissaus voi olla vakava häiriötekijä, sillä ennakoitavuus ja rutiinit ovat heille äärimmäisen tärkeitä. Siksi monet erityislapsiperheet käyttävät Feissaussuojaa. Lue tarkemmin Luomulaakson blogista Feissaussuojasta tuli osa arkea.

Voit tilata Feissaussuojan verkkokaupastamme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti